Tuesday, August 30, 2011

Step inside the Victorian villa in Oxford



The owners decided to run the carpet across the hall floor from the stairs to accentuate the visual flow of the house from the moment you walk through the door.



Gleaming white surfaces, a pewter coloured Aga and soft grey cupboards help attract light into the basement  kitchen.


Living room

Cushions in a spectrum of brown and burnt orange tones bring out the warmth of the walnut coffee table in this smart living room.


Dining room

The neutral backdrop allows the owner to decorate this dining room in a variety of ways, depending on the time of year and the occasion.



Light played a big role in planning this home - the sun rises in the owners' bedroom and sets in the bathroom - perfect for relaxing at the end of a busy day.



Decking and raised beds were chosen instead of a play area. The garden room was given planning consent because its sedum and pebble roof is easy on the eye for the neighbours.

No comments:

Post a Comment